БУЛЕВАР МАРШАЛА ТОЛБУХИНА [35]

Нови Београд

slika1
ПОЧЕТНА ИНФОРМАЦИЈЕ О НАМА АЛАРМ jpg

СТАМБЕНА ЗАЈЕДНИЦА

[ПИБ 102579457]
[Регистрованa 18.4.2019]


БЛОК 2, НОВИ БЕОГРАД

31.12.2021
slika4

Преузето са: Google Maps

blok_2m

Преузето са: https://sr.wikipedia.org/sr-ec

Положај
Налази се на централној локацији општине, у близини зграде општине Нови Београд. Трапезног је облика, са ужим крајем код кружног тока – раскрснице улица Михајла Пупина, Омладинских бригада и Париске комуне. Поред улица Михајла Пупина и Париске комуне, ограничен је улицама Маршала Толбухина и Отона Жупанчича.
Грађевине
У блоку се углавном налазе стамбене зграде, од којих неколико једнаких солитера карактеристичних за Нови Београд. Блок је богат зеленим површинама, игралиштима за децу, стазама за шетњу и бициклистичким стазама. Осим стамбених зграда, ту је смештен и вртић „Изворчић“, као и Средња туристичка школа. Одлуком Министра просвете Републике Србије, 17. јуна 2002. године, угашена је Основна школа „Лењин“ у улици Отона Жупанчича бр. 4, а школска зграда је дата на коришћење Средњој туристичкој школи.
Блок 2, Нови Београд, кошаркашки терени
Спортски терен
Вероватно најпознатији објекат у блоку 2 је спортски, кошаркашки терен „Ранч“. На њему су стасале многобројне генерације, а од познатијих ту су начинили своје прве кошаркашке кораке Марко и Срећко Јарић, Мока Славнић је играо „два на два”, а Александар Ђорђевић је увежбавао тројке.
Околина
У околини блока се налазе и Дом здравља, Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“, основне и средње школе (Туристичка, Графичка и 9. београдска гимназија, затворена пијаца „Стари Меркатор“, Хала спортова „Ранко Жеравица“, пошта, банке, биоскоп Фонтана, бројни малопродајни и угоститељски објекти.
Саобраћај
Блок 2 је бројним аутобуским линијама повезан са центром града и осталим градским подручјима. У Булевару Михајла Пупина су стајалишта линија 16, 17, 73, 82, 83, 85, 88, 607, 610, 611, 612, 613, 711. Улицом Париске комуне пролазе аутобуси на линијама 18, 65, 72, 75, 76, 77, 78, 82, као и линија А1 за аеродром „Никола Тесла“.


Питате нас шта планирамо за наредну годину и колико смо уштедели да бисмо то остварили?

slika3

ШТА БИ ТРЕБАЛО УРАДИТИ:
# Обезбедити противпожарни (пп) пут у нашем улазу у сарадњи са суседним улазима 37 и 39 ***(веома важно!!!)
# Обновити све уговоре закупаца заједнићких просторија и гаражних места са СЗ, јер је урађена пререгистрација заједнице станара
# Комплетно реновирати надстрешницу изнад степеништа на улазу у зграду
# Окречити приземље, спратове и гаражу
# Направити план прикупљања средстава за сређивање фасаде зграде (дугорочни план)

СПИСАК СТАНАРА

slika3

Списак станара, ажуриран Августa 2021

КОНТАКТ

Контакт СЗ

QR E-mail:
ss.marsalatolbuhina35@gmail.com


Web: QR
szmarsalatolbuhina35.com

Viber:
Stambena zajednica bmt35